Ny sikkerhedsapp til sejlere

SejlSikkert Alarm er en ny dansk version af den udenlandske SafeTrx, som dog stadig bør anvendes uden for danske farvande. Appen er gratis og supportes af Søfartsstyrelsen.

SejlSikkert Alarm lider af en del børnesygdomme da versioneringen er sjusket og dårligt oversat, hvilket der forhåbentligt bliver rettet op på i fremtidige versioner. Under alle omstændigheder er ideen god og appen vil være en god hjælp til dem i land, da den automatisk sender sms hvis ikke sejlplanen overholdes – vel at mærke hvis man er inden for mobildækning.

Appen kan også bruges til live tracking da der oprettes en unik url for hver sejlads. Lidt synd for KeepSailing, der tilbyder en lignende feature – bare mod betaling.

Navionics nye ejer hæver priserne

Garmin overtog Navionics i 2018 og på bedste amerikanske vis kan man nu mærke effekten, da de nye ejere skal have fuld valuta for investeringen.

Prisen for et abonnement er tredoblet, uden at der er kommet flere features, og et abonnement, som tidligere kostede 129 kr årligt, koster nu kr 450.

Heldigvis har Eniro samtidig indgået en aftale med Kort- og Matrikelstyrelsen, så hvis du installerer Krak-appen på din mobile enhed, kan du nu se danske søkort uden beregning.

Høje breddegrader

Flere ekspeditioner kaster sig ud i de specielle udfordringer med sejlads på høje breddegrader. I nogle år har det været muligt at sejle til Antarktis med Pelagic projektet (se tidligere indlæg), som primært hører hjemme omkring Ushuaia i det sydlige Argentina. Men flere skippere har nu introduceret skibe, der er særligt udrustet til sejlads i isfyldte farvande og et af de seneste skud på stammen er Qilak, som er ejet og konstrueret af belgiske Philippe Carlier. Se mere på
http://www.qilak.com/en/

Indretningen tæller flere kuriøse detaljer. Blandt andet en fuld funktionsdygtig sauna, som helt sikkert vil gøre godt på de kolde breddegrader, men også et standard pissoir, som de mandlige besætningsmedlemmer vil sætte stor pris på.

Forårets Y1-skippere

Otte nye Yachtskipper 1 kursister har netop taget eksamen hos KAS i København. Vinterens pensum har især bestået af tidevandsberegninger samt astronomisk navigation, efterfulgt af en ambitiøs rapport omhandlende planlægning og gennemførelse af en oceansejlads.

De nyudklækkede yachtskippere har hermed tilladelse til at føre lystfartøjer op til 24 meter på alle verdens have.

Quiztid

Sejlerwiki har udviklet et par værktøjer til brug for maritim træning. Systemet virker på alle mobile enheder uden installation af apps, men kan også bruges på PC’er og laptops så længe de har internetforbindelse. Der kan trænes i NATO-fonetik, maritime flag samt morsekoder.

Find links til quizzerne i menuen

Højvandsmeldinger

Sejlerwiki kan nu tilbyde advarsler i forbindelse med forventet højvande, hvilket især er brugbart for indenfjords havne. Man kan sætte et lodskudsniveau (niveau over normal vandstand) og hvis vandstanden forventes at være højere inden for de næste 2-3 dage, afsendes automatisk en mail 3 gange om dagen, så bådejere har mulighed for at checke situationen og slække på fortøjningerne.

Gådefuld sejlads

Winston Churchill forlangte, at det britiske admiralitet skulle læse bogen ‘Gådefuld sejlads’ af Erskine Childers (The Riddle of the Sands), der omhandler tyskernes mulige planlægning af en invasion af England i begyndelsen af 1900 tallet. Det er sejlerlitteratur af høj klasse og bogen giver giver blandt andet en fremragende gennemgang af sejlads under kraftige tidevandsforhold omkring de frisiske øer.

Denne spændende bog bør også være obligatorisk i ethvert skibsbibliotek.

Hvis du får den anskaffet, og som forventet bliver fascineret af skildringen, kan du læse en slags fortsættelse, da den engelske forfatter Sam Llewellyn skrev en vellykket opfølgning 80 år senere kaldet ‘The Shadow in the Sands’.